Közveszélyes Munkakerülő

A Közveszélyes Munkakerülő a flashjátékok alfája, Szodomája és Gomorrája. Itt minden nap talál valamit, amivel jól elklikkolhatja a munkaidejét.

KMK Poló rendelés

Utolsó kommentek

  • placcs: Bizony mondom néktek, ha valaki is olvassa ezt az üzenőfalat, hogy még mindig játszom vele. Pont t... (2023.08.24. 18:25) Elfoglalni a világot
  • lmlm: Ez van még? (2021.11.28. 10:28) Egri csillagok háborúja
  • WinG: Adobe Flash Player is no longer supported. Sic transit gloria mundi :( (2021.10.26. 14:30) A dobókocka el van vetve
  • placcs: Ha bárki szeretne játszani vele, a megoldás: bluemaxima.org/flashpoint/ JUHÉÉÉ!!! (2021.01.18. 21:20) Elfoglalni a világot
  • placcs: Hát sajnos véget ért egy korszak. Most a téli szünetben nagyon sokat játszottam vele. De most má... (2021.01.17. 22:21) Elfoglalni a világot
  • Utolsó 20

Címkék

akció (113) állatos (3) aszociációs (3) autóverseny (9) celeb (8) cikk (3) csajos (1) demo (1) disztroj (192) egészséges életmód (1) egyklikkes (5) egyperces (1) előzetes (1) építkezős (3) escape room (5) évértékelés (2) facebook (17) fantasy (2) fgs 2009 (1) fgs 2009 díjazott (1) figyelemjáték (11) film (1) filmes (4) fizetős (8) flashjátékipar (3) főzés (1) főzöcskézős (1) fps (7) gasztro (1) gasztró (1) gasztronómia (1) grow (2) gyerekjáték (4) hajigálós (2) halloween (1) hellókarácsony (11) horror (5) húsvét (2) interjú (1) játékpályázat (15) kaland (70) kártyás (9) kérdezzfelelek (1) kmk galéria (2) kmk póló (3) kmk rejtvény (14) kmk születésnap (11) kockajáték (3) kőpapírolló (1) közélet (1) közlemény (46) közösség (15) kretén (41) különbségkereső (15) kvíz (5) láncreakció (3) látogatottság (1) letölthető (13) logika (275) lövegtorony (29) lövöldözős (61) magyar (36) mahjongg (1) manga (2) mario (5) marketing (2) matek (5) média (1) memória (4) menedzserjáték (1) mesterlövés (8) michael jackson (2) multiplayer (1) műveltségi (9) művészi (1) nemflash (26) nemjáték (10) nem gyerekeknek (4) ninja (2) offtopic (1) pacman (4) point n click (18) póker (2) politika (1) puzzle (4) remake (2) retro (69) ritmusjáték (2) sakk (1) shockwave (9) shooter (42) sinecron (1) sport (23) starcraft (1) stratégia (105) sudoku (1) szemétparaszt (49) szemléltető játék (1) szerepjáték (19) szimulátor (3) szókirakó (4) táblás (4) tank (2) teszt (2) tetris (7) toplista (8) türelemjáték (2) twitter (2) ügyességi (406) űrhajós (3) válogatás (6) várvédő (9) verekedős (11) vicces (55) warcraft (3) wow (1) zenés (1) zombi (1) zombis (2) Címkefelhő

KMK-szülinap: kívánságműsor és realitások

2009.03.23. 13:38 -sg-

Tavaly volt egy felmérés itt a blogon, megmondhattátok, hogy szerintetek hogyan lehetne jobb a KMK. Ezt csak most értékeltem ki, amiért hamut szórok a fejemre, de jól mutatja, hogy mennyire nincs időm foglalkozni a bloggal (most is csak azért tudtam kiértékelni, mert éppen szabin voltam). Az alábbiakban felsorolom, nagyjából milyen javaslatok jöttek elő a válaszaitokban, és reagálok is mindegyikre.

– Legyen több autóverseny/ügyességi/disztroj/... játék.
– Legyen több retrojáték.
– Legyen napi több poszt.
– Legyenek posztok hétvégén is.
– Legyenek posztok éjszaka is.
– Legyenek 18+ játékok is.
– Legyen több hálózatban játszható, multiplayer játék.
– Hétvégén lehetne egy összefoglaló az adott hétről, esetleg havonta is a legnépszerűbb játékokról.
– Legyen valami rendszer a posztokban, például kerüljön ki az új játék mindig pontban 12:00-kor.


Ezek a javaslatok érkeztek a posztolási sűrűségre, illetve a tartalomra. Mivel többen jelentkeztek, hogy szívesen besegítetnének a KMK készítésébe, remélhetően nem fordul többé elő, hogy egy hétköznap nincs poszt, és akár a napi több bejegyzés vagy a hétvégi posztok is összejöhetnek (az előbbire eddig is próbáltam törekedni), és egyik-másik, általam hanyagolt műfajban is lehet fellendülés. Hogy egy poszt éjszaka megy ki vagy éppen 12:00-kor, az már csak ütemezés kérdése, de mivel legtöbben délelőtt nézik a KMK-t, a továbbiakban is inkább délelőtt kerülnek ki majd a játékok. Egyébként a több poszt magában rejti a veszélyt, hogy több rossz játék kerül ki, ugyanis az igazán ütős flashjátékokból nincs olyan sok, ocsúból viszont rengeteg. Hasonló az oka annak, hogy olyan kevés retrojáték volt az utóbbi időben: jóból kevés van, azok nagy része már volt a blogban, rosszakat meg mindek tegyek be? Azért majd még keresgélek. 18+ játékokat nem tervezek rendszeresen posztolni, a multiplayerek rendes tesztelésére meg egyszerűen nincs időm – de ha valaki beküld egyet leírással, nagy örömmel kirakom. Heti összefoglalónak nem látom értelmét, de a „hónap játéka” plecsnit bevezethetjük, nyilván az értékeléseitek alapján.

– Legyen kategóriánkénti toplista is.
– Jó lenne, ha a játékok értékelése két tizedesjegyig lenne kerekítve, mert most a toplistában szinte végig csak az látszik, hogy 4,7.
– Néha nem működik rendesen a toplista, ki kéne már javítani ezt a hibát.
– Ne csak az első 10-et lehessen megnézni, hanem az első 25-öt vagy 50-et is.
– Jó lenne látni, mik a legtöbbek által megnézett játékok.


Ezek a javaslatok érkeztek a toplista bővítésére. Szinte mindegyikkel egyetértek, de ezek nem rajtam múlnak, hanem a blog.hu fejlesztőcsapatán. Természetesen minden technikai jellegű kérést továbbítok nekik. Egyedül az utolsó javaslatnak nem látom értelmét. Mint múlt héten írtam, a legtöbbek által nézett játékoknak nincs közük a minőséghez, érdekességképpen pedig elég évente egyszer-kétszer megemlíteni, ha valamit sokan olvastak, nem kell erre toplistát rendszeresíteni.

– Minden hónapban legyen egy játék, amiben versenyt hirdet a blog, toplistát tesz közzé, és akár szerény nyereményekkel (bögre, hűtőmágnes, ipodnano) jutalmazza.
– Legyenek állandó játékok, azon belül highscore. Láttam már fórumot, ahol van játékterem részleg, és látni, hogy melyik user hol mennyi pontot ért el stb. Aztán lehetne ilyen versenyeket rendezni egy-két játékban. Aztán amikor láthatóan nincs további rekord egy ideje, felkerülhetnek a játékok az örökranglistára, és jönnek új játékok. Bár nem tudom mennyire kivitelezhetõ ez blog formában.
– Az egyes ismertetett játékokhoz kapcsolódóan ne csak értékelési lehetőség, hanem dicsőségtábla is legyen. A feltöltött pontok/idők/stb. igazolását képernyőképpel és/vagy videóval kelljen igazolni. Hogy a szerveren ne foglaljon sok helyet, elég lenne csak az első 10-et megőrizni.
– A játékokhoz létrehozhatnátok egy pont-adatbázist, ahova fel lehetne tölteni a játékokban elért pontokat, esetleg házi bajnokságokat rendezni ezekből a népszerű játékokból, ahol még talán nyeremények is lehetnének.
– Jó lenne, ha lenne egy interaktív része is a KMK-nak, ahol online játékokkal lehetne játszani a KMK többi felhasználójával. Persze pontokért. Ezt elkészíteni nagyon időigényes, de teljesen új távlatokat nyitna a KMK történetében.


És még sorolhatnám, rengetegen szeretnétek, ha az olvasók valamilyen intézményesített formában mérhetnék össze tudásukat a blogon. Ezzel több probléma is van, az egyik az, hogy – mint az egyik javaslattevő ráérzett – a blog nem igazán erre lett kitalálva (ergo sok meló lenne egy ilyen funkciót megcsinálni), a másik az, hogy a linkelt játékoknak nem nagyon van olyan outputja, amit fel tudnánk használni például dicsőségtábla készítésére. Marad tehát az, hogy kézzel bepötyögjük valami felületen, így viszont a rekordokat nyilván igazolni kéne screenshottal, kiszűrni a photoshopos megoldásokat, vagyis moderálni ezt az egész rendszert, erre pedig egészen biztosan nincs erőforrása a blognak és belátható időn belül nem is lesz. Csakis valamilyen önszabályozó mechanizmust tudok tehát elképzelni, például azt, hogy mindenki feltölthet majd az indapassához tartozó bizonyos felületen mondjuk egy játék nevét, egy hozzá tartozó pontszámot és az azt igazoló screenshot linkjét, és ebből születhetnének esetleg automatikusan toplisták. De ehhez is programozni kell, tehát ezt is egyeztetnem kell a blog.hu fejlesztőivel, és gyanítom, azért van ennél fontosabb munkájuk is, szóval ezt a közeljövőben nem ígérhetem meg. Gyorsan hozzáteszem, hogy sajnos, mert azt én is érzem, hogy a továbblépés fő iránya ez lehetne.

– Ha az ember be van lépve az indapassal, akkor jó lenne, ha összeállíthatna egy személyes toplistát, kedvenceket. Nekem csak néhány játék jön be, aztán elég hamar lesüllyednek, és csomót kell lapozgatni értük

Megkérdezem az illetékeseket, megoldható-e ez, addig is javaslom a böngésző könyvjelző funkcióját.

– Az archívumon kívül legyen típus szerinti archívum a lövöldözős, logikai, mászkálós, stb. játékokra.

Ilyen gyakorlatilag létezik, csak a megfelelő címkére kell kattintani.

– Legyen RSS a bloghoz.

Van, a kmk.blog.hu/rss címen elérhető.

– Írjatok ki pályázatot játék készítésére! Esetleg adhattok meg témát, ami valamilyen szinten akár kapcsolatban is lehet a napi történésekkel, eseményekkel. Az olvasók pedig szavazhassanak a legjobb pályaműre.

Kívánságotok máris teljesült.

– Finomítani kéne az értékelést. Szerintem az ötfokozatú skála nem túl kifejező, talán egy százalékos megoldás jobb lehetne.
– Ne csak egy pontszám jelezze, hogy mennyire jó a játék, hanem több részpontból álljon össze a végső konklúzió. Pl. grafika, hang, stb.
– Azt is figyelembe kellene venni, hogy az adott játékra hányan szavaztak, mert irreális eredmények is kijöhetnek, ha egy játékra csak kevesen adják le a voksukat.
– Értékelésnél jelezni kéne a gépigényt is.


Az 5-ös skála régi örökség, amitől így két év után nem szeretnék megszabadulni. A pontszámot tovább árnyalják a kommentek, általában grafikáról, hangról, gépigényről is szó esik ott. Szóval nem hiszem, hogy el kéne mennünk a bonyolult értékelődobozok irányába. Viszont az jogos igény, hogy csak több szavazat után legyen átlag, ezt jelezni is fogom a technikai személyzetnek.

– Legyen valamilyen megoldás a spoilerekre, hogy a kommentekben el lehessen rejteni a megoldásokat azok elől, akik nem akarják olvasni.

Támogatom, ilyet én is régóta szeretnék. Nekem a jayisgames megoldása tetszik (le lehet csekkolni például itt a kommentekben), majd szépen megkérem a blog.hu fejlesztőit, hogy készítsenek valami hasonlót nekünk.

– Lehetne a játékokhoz valami segítő poszt is, ha valaki megakad, vagy csak béna a játékokhoz, ne a kommentekből kelljen összevadászni, hogy egy-egy pályát hogyan kell megoldani.
– Bőven elférne valamilyen guide/cheat/walkthrough szerű post a népszerűbb és bonyolultabb játékokhoz. Ez persze többlet munkát jelentene, de szerintem rá lehetne bízni a kommentelőkre.
– Néha jól jönne egy kicsit részletesebb segítség, hogy egy-egy játékkal, hogyan kell játszani: vezérlő gombok, célok, feladatok, stb.


Nekem plusz segítő posztokra nem nagyon van időm, úgyhogy maradnak a kommentek, a tutorialok, illetve ha valaki ír valamelyik játékhoz egy épkézláb leírást, és komment helyett szeretné postként látni azt, én szívesen felteszem a blogra. Az irányítás esetében jogos az észrevétel, erre igyekszem jobban odafigyelni.

– Legyen levelezőlista, ahol az általuk előre megjelölt játékfajtákról készült postokra hívnátok fel a kedves felhasználók figyelmét.

Ilyen nem lesz. Túl speciális igény, és csak egyetlen ember kért ilyesmit. Neki azt tudom mondani, használja az RSS-t.

– Szervezni kéne egy KMK-s közönségtalálkozót.

Ketten jelezték, hogy örülnének egy közönségtalálkozónak. Majd ha százketten lesznek, szervezek egyet, ígérem, addig nem nagyon látom sok értelmét. A KMK-ra a napi játékért járnak a legtöbben, a tartalom nem fonódott úgy össze a közösséggel, mint például a szakítósblog esetében.

– Jó lenne tükrözni a tartalmat valamilyen semmitmondó url-re.
– Az oldalra tegyetek egy BOSS gombot, aminek a megnyomásával valamilyen ártatlannak tűnő oldal jelenik meg.


Jogos igények, továbbítom a technikai brigádnak.

– Legyen évjátéka-szavazás.

Oké, év végén lesz, addig is itt és itt olvasható, hogy az előző szülinap óta mik voltak szerintetek a legjobb és a legbénább játéákok.

– Tetszett a screenshotos témázás, ezen a vonalon kéne tovább haladni.
– Mi lett a mesterlövés rovattal?


Sajnos ezt a rovatot gyalázatosan elhanyagoltam, de a héten újraélesztem, ígérem. Alapanyag van hozzá, és nem kétlem, lesz is még.

– Ne csak játékok, hanem videók is kerüljenek fel a KMK-ra. Végül is azzal is kellemesen el lehetne csapni az időt munka közben. Kizárólag vicces tartalmakra gondolok, nem pornóra. De lehetne bármi, ami érdekes.

Egyetlen ilyen igény érkezett, és szerintem nem véletlen, hogy nem kérték ezt többen. A KMK nem viccoldal, hanem flashjátékblog, szóval vicces videók nem lesznek, arra ott van például a ROFLnet blog. Viszont flashjáték témájú videók alkalmasint bekerülhetnek, majd nyitva tartom a szemem.

– Lehetne chat rész, habár nem tudom, hogy erre mekkora kereslet lenne.

Na, ezt én sem tudom. Ha majd százan követelik, elgondolkodom rajta, addig bőven elég a kommentezés.

– Engem egy olyan rovat is érdekelne, amiben háttérinfók vannak, ahol egy játékra kattintva néhány infó olvasható róla. Az ilyen típusú postokban lehetnének interjúk a készítőkkel, a játék elkészítésének folyamata, esetleg technikai trükkök, érdekességek (mennyi ideig tartott a játékot elkészíteni, hányan dolgoztak rajta, mi okozta a fejlesztésben a legnagyobb nehézséget), stb.

Arra biztosan nem lesz időm, hogy rendszeresen csináljak ilyet, de alkalmanként, a fontosabb játékok esetében előfordulhat. Most például éppen készül egy ilyen post, és nagyot fog szólni, de hogy miről szól, legyen meglepetés.

– Javaslom, hogy a "Javasoljon játékot!" link se legyen már magázódó. :)

Donez. :)

No, nagyjából ezeket javasoltátok. Természetesen jöhetnek további ötletek akár levélben, akár ide kommentekben, majd fél-egy év múlva megint összesítem ezeket. Ha pedig a blog.hu szorgos fejlesztői lekódolnak valami új funkciót, azt úgyis kihirdetem itt. Még egy adósságom maradt: ígértem egy pólósorsolást azok között, akik segítenek a felmérésben, ennek eredményét még a héten kihirdetem, kicsit még legyetek türelemmel.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kmk.blog.hu/api/trackback/id/tr681020118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corruptor 2009.03.23. 15:33:27

Annyit tennék hozzá, hogy legyenek már a linkek úgy fordítva (a kommentekben) hogy külön ablakban/fülön nyíljanak meg.
Ne kelljen már nekem jobbklikkelnem és választanom az "open in new tab" elemet.

Kössssssz.

Drout 2009.03.23. 15:36:07

Ezúton köszönjük eddigi áldozatos munkádat, blablbabla :)

symore 2009.03.23. 16:22:04

Corruptor: középső klikk új tabot nyit (default ffben)

Dr. Cica75 2009.03.23. 16:43:43

Legyen kmk találkozó!!! Yeah bebi!

jack112 2009.03.23. 17:09:40

arra én is el mennék.a találkozóra

Corruptor 2009.03.23. 17:19:39

@symore:

Mutassál a notebookomom tacsspadján középső gombot. Köszi :-)

M.Peti 2009.03.23. 18:08:09

@Corruptor: középső gombbal klikk :)

M.Peti 2009.03.23. 18:08:55

@M.Peti: Upsz visszavontam :D nem olvastam tovább csak az 1. kommentet :D

ave 2009.03.23. 18:22:30

Tetszik, hogy egyesek a kongreagate funkcioit varjak el ettol az ajanlo blogtol is.

szbszig 2009.03.24. 04:21:20

@ave: Sőt, néha még annál is többet, mert mondjuk a Kongregate-en is csak 1-től 5-ig tartó pontozás van. :)

Kopiás Attila Steve 2009.03.24. 07:57:40

Na és mi a tipp, mi lesz a Nagyot
Szóló Post, ami hamarosan kijön? Én Gemcraft 2 apropóján a készítőkkel való interjúra voksolok. (Jegyzem azért is, mert ha bejön, ez azt jelenti, hogy hamarosan a Gc2 játszható... :+))

Kubba 2009.03.26. 08:44:14

Az egyes játékokra a felhasználók csak 1-szer voksolhassanak, viszont lehessen módosítani az adott pontszámot. Az 1-től 5-ig szerintem megfelelő...

shaman87 · http://mediagezd.shamanoldala.hu 2009.04.05. 17:18:39

Szerintem valamelyik magar irc szerveren lehetne egy állandó kmk szoba :)
süti beállítások módosítása